Om mig - Exempel

Gemensamt startade jag, Anneli Karlsson och Mikael Ekberg en uppfödning av Flatcoated Retriever under prefixet Flatterhaft som betyder "Fladdrig" på Tyska, vilket var passande för vår ras?! 
Vår första kull var med NordUCh SVCh Raas-Line's Northern Bell, (som kom att bli vår stamtik) och Can Ch O'Flanagan What's Cooking, som var en insemination kull, för att hanhunden var bosatt i Canada. (Tack Lena Hägglund för all hjälp med den)  
Det var då vi kom i kontakt med Anna Lyckner, som blev en av våra första valpköpare och sedemera delaktig i kenneln. Men på grund av ändrade arbetsförhållanden kände Anna att hon var tvungen att kliva av och även nu Mikael. Nu kör jag kennel i egen regi.

 

Tack Anna för all hjälp under dina 3 år och Mikael för dina 16 år i kenneln.

Min målsättning för min uppfödning är att den funktionella och exteriöra helheten skall finnas i en och samma hund.

 

Med min arrenderande jaktmark hemma vid husknuten på ca 120 ha. bedrivs i första hand med hundarna jakt på småvilt och fågel. Älg och And har vi också tillgång till i vårt gemensamma jaktlag. Det är både spännande och nyttigt för hundarna att få pröva på den "riktiga" jaktformen.

Jag har även dömt på inofficiella viltspår, jaktprov samt utställningar på olika arrangemang och Flatshower i Sverige, Norge och Danmark.

 

Mångsidigheten är stor bland kennels hundar, och mina duktiga valpköpare tävlar i samtliga klasser på jaktprov och hundarna används även i praktiken.

Ett 70:tal är nu viltspårschampions, samt flera till kval och SM-vinnare Flertalet av dem är dessutom uppskattade eftersökshundar för olika jaktlag.

Ett flertal utställningschampions, CACIB, BIR, BIM, Cert samt flera BIS och BIS-placeringar på min uppfödning och avel- och uppfödargrupper har kenneln erövrat på olika utställningar världen runt.

Kenneln finns även representerad inom flera grenar inom bruks och lydnad, jag har dessutom fött upp ett flertal tjänste- och servicehundar.

 

Min policy i kenneln är att finnas till hands, då gärna via e-post, eftersom jag är svår att nå på telefon, där det oftast är upptaget. 

Jag följer upp mina kullar med en "Valpträff" när valparna är kring 3 månader, och där efter med en "Unghundsträff" när valparna är kring året. Där efter har jag diverse tema träffar och internat vart eftersom valpen växer upp. Det största gemensamma evenemanget jag har på kenneln är vår traditionella "Årsträff", som du kan läsa om på annan plats på hemsidan. 

 

 

 

 

 

Kenneln är momsregistrerad